Yokos dessertdrøm med kanel og kardemomme – sukkerfri og plantebasert

Yokos drømmedessert med kanel og kardemomme

Yokos dessertdrøm med kanel og kardemomme er en enkel, men utrolig god dessert eller mellommåltid som du lage på 1-2-3. Du trenger kun Yokos naturell, kardemomme, kanel, noen eplebiter, ristede cashewnøtter og litt grapefrukt, og voilà så er den klar. Enklere kan det ikke bli. Yokos naturell er super å bruke som utgangspunkt om du kar lyst til å lage din egen yoghurt-variant. Lag deilige purèer av kiwi, jordbær, blåbær, citrusfrukt og lignende, og topp din Yokos med din egen favorittsmak.  Man kan også bruke kokosflak, ristede mandelflak og nøtter, økologiske rosiner og müsli eller granola for ekstra crunsj. Bare fantastien setter grenser her. Vær kreativ og la barna få toppe sin Yokos med sin favoritt-topping.

Tips! Har du et lite kjøleelement som kan ligge i matboksen, så kan du fylle Yokos i en liten beholder med lokk, og din valgfrie topping i en annen beholder – i tillegg til oppskåret frukt. Da er det enkelt å glede seg til lunsj.

Dette trenger du for å lage Yokos dessertdrøm med kanel og kardemomme:

  • 1 dl med Yokos naturell
  • 1 ts kanel
  • 1/4 ts kardemomme
  • Topping: eplebiter, ristede cashewnøtter
  • Grapefrukt

Slik gjør du for å lage Yokos dessertdrøm:

  1. Rør Yokos naturell og krydder godt sammen
  2. Hell over i en serveringsskål
  3. Topp yoghurt-blandingen med eplebiter, ristede cashewnøtter, og litt oppskåret grapefrukt
  4. Nyt med det samme

Prøv også disse nydelige oppskriftene: