Verdens beste rabarbrapai med Yokos vanilje

Rabarbrapai med Yokos

Verdens beste rabarbrapai med Yokos vanilje smaker helt fantastisk! Har du rabarbra i hagen eller har fått noen stilker av en god nabo, så benytt deg av de friske, saftige og syrlige stilkene i oppskrifter. Noen butikker selger også rabarbra i løs vekt. Hjemmelaget rabarbrapai er enklere å lage enn du tror. Denne oppskriften gir deg en herlig smak av sommer! Og du? Oppskriften er 100% plantebasert.

Rabarbraplanten er en gammel, hardfør, mat- og medisinplante som opprinnelig kommer fra de nordlige og sentrale deler av Asia. Planten ble dyrket i Europa fra 1600-tallet og kom til Norge på 1700-tallet. Plant rabarbra i nærheten av komposthaugen. Siden planten vokser kraftig setter den pris på god og næringsrik jord, og den elsker kompost. Rabarbra kan dyrkes både i bed og krukker. Følg planterådene og få frodige rabarbraplanter i hagen eller på terrassen din.

Derfor bør du høste din rabarbra før sankthans

Blir planten kuttet ned ved sankthans, vil det vokse opp nye, friske skudd i løpet av noen uker, som man kan spise litt av. Det heter seg at man ikke skal spise rabarbra etter sankthans.

For dersom den høstes hele sommeren gjennom, kan den bli svekket året etter.

Det samme gjelder for asparges. Der må roten få hvile fra sankthans og utover, hvis ikke får den ikke like fin avling til neste år.

Dette trenger du får å lage verdens beste rabarbrapai med Yokos vanilje

Rabarbrafyll:

 • 500g rabarbra
 • 1,5 dl kokosblomstsukker
 • 2 ss potetmel

Smuldreblanding:

 • 100g romtemperert smør/Smøremyk
 • 2 dl øko spelt
 • 2 dl havregryn
 • 1 dl kokosblomstsukker
 • 1/2 ts havsalt

Slik gjør du får å lage pai med rabarbra

 1. Skyll rabarbraen og skjær av topp og bunn. Del stilkene i 2 cm lange biter. Ha rabarbrabitene i en bolle og bland i kokosblomstsukker og potetmel. Hell blandingen i en paiform.
 2. Ha ingrediensene til smuldrepaien i en bakebolle. Smuldre sammen med fingrene. Strø smuldreblandingen i små smuler utover rabarbrafyllet.
 3. Stek paien på rist midt i ovnen på 225 gC i 25-30 minutter. Serveres lun med litt Yokos vanilje og et dryss kanel.

Prøv også disse oppskriftene: