Vegan Dalgona Matcha Latte – når du har lyst på en plantebasert og næringsrik nytelse
Dalgona matcha Latte og Dalgona iskaffe trender på sosiale media av en grunn. Det seige, litt søte kaffe- eller matchaskummet på toppen av iskald plantedrikk er nemlig aldeles nydelig. Steamer du Mylken først kan du også servere en varmende kosedrikk.
Hva er matcha?
Matcha består av pulveriserte teblader, og har en ganske bitter smak. I motsening til mye annen te, skal ikke matcha trekke før teen fjernes fra det varme vannet: Pulveret og det varme vannet (som ikke skal koke) piskes heller på en spesiell måte (i formen av en «M») med en bambusvisp. Dermed dannes et luftig og tynt skumlag på toppen av teen.
Matcha er rik på blant annet antioksidanter og naturlig koffein.
TIPS: Kikertlake erstatter eggehvite og bør absolutt ikke kastes. Oppbevare den i en boks i kjøleskapet i 4-5 dager og bruk den når du trenger eggeerstatning.
For å lage vegan Dalgona matcha latte til 4 glass trenger du:
- 1,5 dl aquafaba (laken av en boks øko kikerter)
- 2 ts matchapulver
- 2 ss kokosblomstsukker
- 2 ss kokende vann
- isbiter
- 6 dl Mylk Havremandel (eller annen plantedrikk)
Slik lager du plantebasert Dalgona Matcha latte uten melk:
- Pisk kikertvannet/aquafaba i en bolle til det blir like stivt som stivpisket eggehvite.
- Bland kokosblomstsukker, matchapulver og varmt vann i en egen bolle, rør til kokosblomstsukkeret har løst seg i væsken.
- Pisk matchablandingen inn i kikertskummet. Fortsett å pisk til skummet har fått en jevn grønnfarge.
- Ha isbiter i fire høye glass og hell Mylken over.
- Topp glassene med matchaskum, sett i sugerør, rør rundt med sugerøret og nyt.
Prøv også disse oppskriftene: