Bokhvetepannekaker er et fint, glutenfritt og melkefritt alternativ til vanlige pannekaker, wraps, hvetetortilla og brød. Disse glutenfri og melkefri pannekakene med bokhvete blir myke og fine og passer bra til både salt og søt mat. Raske å lage er de også. Fyll dem gjerne med rester av kylling eller lam, salsa, chutney og hummus. Friske grønnsaker smaker også godt til. Yoghurt naturell, honning, nøtter og rester av fruktsalat er et annet velsmakende søtt fyll.
Om du tåler laktose i melk vil lage de med vanlig melk, så bytter du bare på helmelk og vår Mylk havre&mandel.
Dette trenger du til glutenfri og melkefri pannekaker med bokhvete:
- 2 store egg
- 2 dl mandelmelk (eller helmelk)
- 300 g bokhvetemel
- 1 ts bakepulver
- en klype havsalt
- kokosolje, til steking
- ekte lønnesirup, hakkede nøtter, ristede kokosflak.
Slik gjør du:
- Visp sammen egg og melk.
- Dryss i bokhvetemel, bakepulver og salt, og visp til en jevn og smidig røre. Røren skal være tykkere enn vanlige pannekaker.
- Varm kokosolje i en stekepanne på lav til middels varme.
- Stek små pannekaker i 2–3 minutter, eller til det danner seg små bobler på overflaten.
- Snu pannekakene, og stek dem i 1–2 minutter på den andre siden.
- Gjør det samme med resten av pannekakerøren.
- Server pannekakene med ønsket fyll som f.eks. rester av fruktsalat, hjemmelaget syltetøy eller rømme
Prøv også: