Klassisk Tropisk Aroma – saftig og himmelsk god

Klassisk Tropisk Aroma – saftig og himmelsk god

Dette trenger du for å lage klassisk tropisk aroma

  • 100 g Smøremyk
  • 100 g kokosblomstsukker/rårørsukker
  • 1 øko egg
  • 100 g øko spelt, finmalt
  • 1 ts bakepulver
  • 0,75 dl Mylk
  • 1 klype havsalt
  • 1 ts kanel

Sjokoladekrem

  • 100 g Smøremyk
  • 75-100g tykk honning (eks. Kjartans bringebærhonning)
  • 4 ss kakao
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ss sterk kaffe (eks. espresso)
  • 1 klype havsalt

 

Slik gjør du for å lage klassisk tropisk aroma

Kakerøre

  1. Forvarm ovnen til 150gC.
  2. Pisk sammen Smøremyk og kokosblomstsukker.
  3. Tilsett egget og pisk videre.
  4. Bland mel og bakepulver og tilsett dette og melka vekselsvis i røra.
  5. Pisk så inn kanel og salt.
  6. Kle en liten kakeform (ca.20cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Ha røra i formen og stek kaken midt i ovnen på 150gC i ca.50 minutter, til kaken er gjennomstekt (test med en kakepinne).
  7. Avkjøles i formen, mens du lager sjokoladekremen.

Sjokoladekrem

  1. Ha ingrediensene til kremen i en bolle og pisk til luftig krem.
  2. Ha kremen over i en kakesprøyte og pynt kaken eller smør kremen utover med kniv.
  3. Du kan også dele kaken i to å smøre litt krem inni om du vil, men da må du spare nok til toppen.
  4. Kaken blir aller best om den serveres kjølig etter noen timer eller overnatting i kjølelskapet.