Klassisk Tropisk Aroma – saftig og himmelsk god
Dette trenger du for å lage klassisk tropisk aroma
- 100 g Smøremyk
- 100 g kokosblomstsukker/rårørsukker
- 1 øko egg
- 100 g øko spelt, finmalt
- 1 ts bakepulver
- 0,75 dl Mylk
- 1 klype havsalt
- 1 ts kanel
Sjokoladekrem
- 100 g Smøremyk
- 75-100g tykk honning (eks. Kjartans bringebærhonning)
- 4 ss kakao
- 2 ts vaniljesukker
- 1 ss sterk kaffe (eks. espresso)
- 1 klype havsalt
Slik gjør du for å lage klassisk tropisk aroma
Kakerøre
- Forvarm ovnen til 150gC.
- Pisk sammen Smøremyk og kokosblomstsukker.
- Tilsett egget og pisk videre.
- Bland mel og bakepulver og tilsett dette og melka vekselsvis i røra.
- Pisk så inn kanel og salt.
- Kle en liten kakeform (ca.20cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Ha røra i formen og stek kaken midt i ovnen på 150gC i ca.50 minutter, til kaken er gjennomstekt (test med en kakepinne).
- Avkjøles i formen, mens du lager sjokoladekremen.
Sjokoladekrem
- Ha ingrediensene til kremen i en bolle og pisk til luftig krem.
- Ha kremen over i en kakesprøyte og pynt kaken eller smør kremen utover med kniv.
- Du kan også dele kaken i to å smøre litt krem inni om du vil, men da må du spare nok til toppen.
- Kaken blir aller best om den serveres kjølig etter noen timer eller overnatting i kjølelskapet.