Suksessterte med honning

Suksessterte med honning og uten sukker fra Made By Berit Nordstrand
Nyt Berit Nordstrand sin suksessterte søtet med honning

Denne oppskriften på suksessterte med honning er super for alle kakemonser!

Ut med sukker, inn med honning

I suksessterteoppskriften fra «Berit» er raffinert hvitt sukker byttet ut med honning. Og resultatet er en aldeles nydelig kake med gode næringsstoffer.

Suksessterte er en godt kjent kake for folk rundt om i Norge, og terten er et fast innslag på kakebord til fest og sammenkomster. Kaken med gul krem går under flere navn, blant annet suksesskake og gulkake.

Denne varianten av suksessterte med honning, smaker himmelsk kan bli din nye favorittkake. Her får du en kake full av gode næringsstoffer og nyttige byggeklosser.

PRØV OGSÅ: Vegan sjokoladeis-konfekt uten melk og gluten

Oppskrift på suksessterte med honning

Her er ingrediensene du trenger for å lage suksessterte uten sukker:

  • 4 eggehviter
  • 100g kokosblomstsukker
  • 150g grvovmalte mandler

Gul krem:

Slik lager du suksessterten:

  1. Sett stekeovnen på 175 grader.
  2. Finn frem en kakeform på 24 cm i diameter, og ha bakepapir på bunnen. Du lukker den bare med et helt bakepapir imellom bunn og kanter.
  3. Skill eggehvite fra eggeplomme. Pisk eggehvitene stive.
  4. Grovmal mandlene og ha mandlemassen sammen med kokosblomstsukker i en stor bakebolle. Skjær forsiktig inn den stivpiskede eggehviten med slikkepott.
  5. Ha deigen i kakeformen og stek kakebunnen nederst i ovnen i 35-40 minutter. Avkjøl kakebunnen før den tas ut av kakeformen.
  6. Splitt vaniljestang med en kniv og skrap ut frøene. Ha fløte, vaniljefrø og eggeplomme i en kjele og varm opp på middels varme. Rør godt helt til det får en tykk konsistens. Dette tar 5-10 minutter. Avkjøl helt før du rører inn honning og Smøremyk. Avkjøler du ikke helt, vil smør og honning gjøre kremen rennende.
  7. Avkjøl kremen i kjøleskapet til den stivner. Fordel kremen over kaken og dryss over grovhakkede mandler.