Smoothiebowl uten melk med spinat og ristede nøtter er en sann nytelse for kroppen og toppen! Den er fyldig og kjempegod på smak -proppet full av plantestoffer fra spinat og toppet ristede, sprø nøtter. Smoothiebowl er en super måte å få i seg mer næring fra planteriket. Denne oppskriften er fri for melk.
Oppskriften er til 2 personer.
Smoothiebowl med spinat og ristede nøtter
- 1 avokado
- 1 frossen banan
- 100 g spinat (frossen eller frisk)
- 1 ss knuste linfrø
- 2 dl Mylk mandeldrikk eller Yokos kokosyoghurt
- 1 ts malt kanel (Ceylonkanel)
- 1 ss gelatinpulver/kollagen
- 1 dl bløtlagte hasselnøtter (lagt i bløtt natten over)
- 4 ss kokosflak
- 1 dl friske bær
Slik gjør du for å lage smoothiebowl uten melk
- Ha avokadokjøtt, banan, spinat, linfrø, Mylk mandeldrikk eller Yokos naturell, kanel og ev. gelatinpulver i en blender.
- Kjør til en jevn grønn smoothie
- Ha de bløtlagte nøttene på et stekebrett og stek dem i ovnen ved 200 grader i 8-10 minutter til de er gyldne. Mot slutten har du også kokosflakene i ovnen, slik at også de blir gyldne sammen med nøttene de siste minuttene.
- Ha smoothien i boller og topp med ristede nøtter, kokosflak og friske bær etter eget ønske.
Tips! Rist gjerne nøttene og kokosflakene noen dager i forkant, så har du det klart. Da trenger du bare å lage smoothien om morgenen. Lag gjerne litt ekstra nøtte- og kokosmiks, så har du til flere deilige og næringsrike frokoster.
Foto: Mats Dreyer