Smoothiebowl uten melk – med spinat og ristede nøtter

En grønn og skjønn melkefri nytelse med sunne plantestoffer

Smoothiebowl uten melk med spinat og ristede nøtter er en sann nytelse for kroppen og toppen! Den er fyldig og kjempegod på smak -proppet full av plantestoffer fra spinat og toppet ristede, sprø nøtter. Smoothiebowl er en super måte å få i seg mer næring fra planteriket. Denne oppskriften er fri for melk.

Oppskriften er til 2 personer.

Smoothiebowl med spinat og ristede nøtter

  • 1 avokado
  • 1 frossen banan
  • 100 g spinat (frossen eller frisk)
  • 1 ss knuste linfrø
  • 2 dl Mylk mandeldrikk eller Yokos kokosyoghurt
  • 1 ts malt kanel (Ceylonkanel)
  • 1 ss gelatinpulver/kollagen
  • 1 dl bløtlagte hasselnøtter (lagt i bløtt natten over)
  • 4 ss kokosflak
  • 1 dl friske bær

Slik gjør du for å lage smoothiebowl uten melk

  1. Ha avokadokjøtt, banan, spinat, linfrø, Mylk mandeldrikk eller Yokos naturell, kanel og ev. gelatinpulver i en blender.
  2. Kjør til en jevn grønn smoothie
  3. Ha de bløtlagte nøttene på et stekebrett og stek dem i ovnen ved 200 grader i 8-10 minutter til de er gyldne. Mot slutten har du også kokosflakene i ovnen, slik at også de blir gyldne sammen med nøttene de siste minuttene.
  4. Ha smoothien i boller og topp med ristede nøtter, kokosflak og friske bær etter eget ønske.

Tips! Rist gjerne nøttene og kokosflakene noen dager i forkant, så har du det klart. Da trenger du bare å lage smoothien om morgenen. Lag gjerne litt ekstra nøtte- og kokosmiks, så har du til flere deilige og næringsrike frokoster.

Foto: Mats Dreyer