Saltkaramellkake er en akkurat passe stor konfektkake. Og om det blir rester igjen så kan de gjerne bringes med som en liten dessert til lunsj på skole eller jobb. Raw kake en fin måte å få i seg litt nøtter på – også for de som ikke liker nøtter.
Dette trenger du for å lage Saltkaramellkake – en melkefri glutenfri raw kake:
Bunn:
- 1,5 dl valnøtter
- 1,5 dl revet kokos
- 2 ss rå kakao pulver
- 1 dl dadler, bløtlagt i 30min (ca.4 store myke dadler)
- 1,5 ss kokosolje
Fyll:
- 3 dl usaltede cashewnøtter, bløtlagt i 30 min (ca.160g)
- 1,5 dl kokosmelk
- 1,5 dl dadler, bløtlagt i 30 min (ca.
- 0,5 dl kokosolje
- 1/2 ts havsalt
- 1 ts vaniljeekstrakt/vaniljesukker
Topping:
Slik gjør du:
- Kle en liten rundt (16cm i diameter) kakeform med bakepapir i bunnen.
- Bløtlegg nøtter og dadler til bunn og fyll i tre ulike skåler.
- Ha valnøtter, kokos og rå kakao i en foodprosessor. Kjør sammen til en jevn masse. Tilsett kokosolje og dadler og kjør til en sjokoladedeig. Trykk deigen ut i forma som en bunn. Sett bunnen i fryseboksen.
- Slå bløtevannet av cashewnøttene og ha dem i foodprosessoren sammen med kokosmelk, dadler, kokosolje, salt og vanilje. Kjør til en glatt kakerøre, ca. 4-5 minutter.
- Ta kakeformen ut av fryseboksen og slå fyllet over. Vend på formen slik at fyllet fordeler seg jevnt. Sett kaken tilbake i fryseboksen.
- Smelt sjokoladen i vannbad. Ta kaken opp av fryseboksen og ha litt smeltet sjokolade over kaken før servering. Kaken er aller best etter noen timer i fryseboksen.