Verdens beste melkefri oreokjeks lager du enkelt selv.
Kjempegode melkefri sjokoladekjeks helt uten tilsettingsstoffer kan du enkelt lage selv. Disse kjeksene er garantert en braksuksess, så bak dobbel porsjon om du vil ha oreokjeks til overs.
TIPS: ønsker du glutenfrie kjeks så følg oppskriften, men bytt øko spelt med naturlig glutenfrie korn og frø. For eksempler bokhvete, hirse, quinoa, kikertmel og mandelmel. Fyllet er melkefritt og laget med Smøremyk, og vips så har du gluten-og melkefrie Oreokjeks.
Ønsker du en vegan utgave bytter du enkelt bare egget ut med linfrøavkok. For hvert egg som erstattes trenger du ca. 1 1/2 dl vann + 2 ss hele linfrø. Kok opp vann og linfrø og la småkoke i ca. 5 minutter. Sil av og bruk avkoksvannet som eggeerstatning.
Dette trenger du til melkefri oreokjeks:
- 200 g øko Spelt, finmalt
- 150 g rårørsukker/kokosblomstsukker
- 50 g bakekakao
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts natron
- en klype havsalt
- 150 g Smøremyk
- 1 egg, sammenvispet
Vaniljekrem
- 75 g Smøremyk
- 2 ts vaniljesukker/ frøene av en halv vaniljestang
- 2 dl melis av rårørsukker/kokosblomstsukker/øko melis
Slik gjør du
Sjokoladekjeks
- Visp sammen ingrediensene til kremen først og sett den kjølig mens du baker kjeksene.
- Bland sammen alt det tørre.
- Bland inn Smøremyk og et sammenvispet egg. Bruk kjøkkenmaskin og la den gå på laveste hastighet i 10 minutter til du har en jevn deig.
- Rull deigen til en tjukk pølse, rull den inn i matpapir og sett den kaldt i en time (eller over natten).
- Forvarm ovnen til 175gC.
- Dekk en stekeplate med bakepapir.
- Skjær pepperkaketykke skiver av pølsen, legg dem på platen og trykke dem jevnt flate. Oppskriften holder til ca 25 doble kjeks.
- Stekes midt i ovnen ved 175 grader i ca 10-12 minutter. Pass på at kjeksen ikke blir brent.
- Avkjøl kjeksene på rist.
- Ha en teskje krem mellom to-og-to kjeks, klem sammen og server.
Vaniljekrem
Visp sammen ingrediensene til kremen først og sett den kjølig mens du baker kjeksene.