Hjemmelaget sjokolademelk uten laktose

Hjemmelaget vegan sjokolademelk uten laktose fra Made By Berit Nordstrand

Vær så god! Her får du oppskriften på verdens beste vegan sjokolademelk uten laktose; Nugatti-Mylk! Sjokolademelken inneholder ikke hvitt raffinert sukker. Som alternativ til hvitt raffinert sukker, har vi brukt mandler til søtning. Andre alternativ til hvitt sukker, er honning.

Den laktosefrie sjokoladedrikken serveres kald.

Plantebasert alternativ til melk

De aller fleste barn elsker sjokolademelk, men i denne oppskriften er det kumelk. I vår vegan sjokolademelk uten laktose, har vi erstattet melken med den fyldige, smaksrike og laktosefri Mylk havre & mandel fra Berit. Mylk er et plantebasert alternative til melk som kan drikkes og brukes i oppskrifter.

Havre- og mandeldrikken inneholder blant annet sunt fett, fiber og proteiner.

Prøv Mylk i flere oppskrifter fra Berit, blant dem laktosefri kjøleskapsgrøt, sjokolade- og bringebærmousse og smoothiebowl.

Også pannekaker er gode med Mylk som erstatning for melk. Her er to laktosefri pannekakeoppskrifter du kan teste ut: Melkefrie bananpannekaker og Verdens beste pannekaker uten melk og gluten.

Ingredienser til to store glass vegan sjokolademelk

  • 4 dl Mylk havre & mandel, eller Mylk havre
  • 1 dl hasselnøtter
  • 2 store medjool-dadler
  • 2 ss råkakao (evt. vanlig kakaopulver)
  • ½ ts vaniljepulver
  • isterninger

Slik lager du sjokolademelk uten laktose

Ha alt unntatt isbitene i blenderen og kjør til en jevn drikk. Det krever en kraftig blender. Hvis blenderen din ikke knuser nøttene helt, så gjør det heller ikke noe med litt krønsj i drikken.

Server sjokolademelken med isterninger og et dryss av kakao på toppen.

Varmende Golden milk

Har du lyst til å prøve Mylk i en varm drikke, kan vi anbefale oppskriften på vår vegan Golden milk. Drikken går også under navnet Tumeric Latte («gurkemeie latte»). Vegan Golden Milk inneholder blant annet krydrene gurkemeie, kanel, kardemomme og sort pepper og er søtet med dadler.

På nettsidene til Berit finner du sunne produkter og enda flere oppskrifter på drikker og matretter.