Melkefrie vafler med sjokolade

Melkefrie vafler med sjokolade Berit Nordstrand

Melkefrie vafler med sjokolade smaker så utrolig godt! Bare prøv selv.

Hvem har lyst på deilige, nystekte vafler med sjokolade og en nydelig vaniljekrem av Yokos og lett syrlige granateplefrø? Disse vaflene kommer du til å elske og du kan lage dem både med og uten gluten, melk og egg etter behov. Begge variantene er kjempegode!

Dette trenger du for å lage melkefrie vafler med sjokolade: 

  • 4,5 dl øko, finmalt spelt, ca.230g (evt. glutenfri melblanding)
  • 6 ss (100g) Smøremyk
  • 1 dl (50g) kakao
  • 1 dl (45g) kokosblomstsukker
  • 1 dl sterk kaffe (espresso)
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • ½ ts havsalt
  • 4 egg (evt. 1 dl aquafaba, kikertlake)
  • 3,5 dl Mylk/melk/kokosmelk
  • 40g Berit  sjokolade i biter (f.eks. 72% Mandel med quinoa og havsalt)
  • Topping: Yokos vanilje og granateple

Slik gjør du:

  1. Smelt Smøremyk på lav temperatur i en liten kjele og rør inn kaffe og Mylk.
  2. Dra kjelen til side.
  3. Bland det tørre i en bolle, både mel, kakao, kokosblomstsukker, bakepulver, natron og havsalt.
  4. Skill eggene og pisk eggehvitene stive. Tåler du ikke egg, eller du vil ha veganske vafler, så pisker du aquafaba (3 ss kikertlake per egg) i stedet.
  5. Rør så det våte og eventuelle eggeplommer inn i det tørre. Skjær så forsiktig inn stivpisket eggehvite/aquafaba med en slikkepott. Rør til sist inn grovhakket mørk sjokolade.
  6. Stek vaffelhjertene og la dem avkjøle på en rist.
  7. Som topping bruker jeg min egen Yokos vanilje og granateplekjerner