Melkefri Yokos tzatziki dip

Melkefri tzatziki
Tzatziki dip and grilled pita bread chips with seasoning on a wooden cutting board

Her er oppskriften på en fyldig melkefri yokos tzatziki dip som du lager i en fei. Dipen smaker nydelig til grillet kjøtt, fisk og til ulike salater.

Tzatziki er en variant av tyrkisk cacık og er mye utbredt i østlige deler av Middelhavet, spesielt i Tyrkia og Hellas.

Dette trenger du for å lage laktosefri tzatziki med Yokos:

Slik lager du melkefri Yokos tzatziki dip:

  • Riv agurken på den groveste delen av rivjernet og tilsett 0,5 ts salt. Plasser blandingen i et dørslag og la den renne av seg i minst en time. Det beste resultatet får du om du lar den stå slik kaldt over natten
  • Bland Yokos, presset hvitløk, olivenolje, sitronsaft og 0.5 ts salt. Dekk til og la blandingen stå kald natten over
  • Bland Yokos-blandingen og agurk sammen og tilsett finhakket dill
  • Serveres kald med nystekt pitabrød eller friske, oppskjærte grønnsaker som gulerot, stangselleri, reddik o.l.

Prøv også disse oppskriftene:

Berit™ melkefri og plantebaserte alternativ til yoghurt er laget på kokosmelk og er et nydelig alternativ til yoghurt. Den er melkefri, glutenfri, uten tilsatt sukker og kunstig søtstoff, og er et supert vegansk alternativ til yoghurt.