Melkefri smoothie med gresskar

Melkefri smoothie med gresskar
En plantebasert nytelse for store og små

Melkefri smoothie med gresskar skaper stemning gjennom hele høsten og vinteren og ikke bare til Halloween. Det gjør du enkelt ved å hule ut gresskaret og kutte kjøttet opp i passe store terninger. La disse ovnsbakes møre og frys dem ned i 2 dl-porsjoner. Da har du gresskarbiter til nydelig og næringsrik smoothie gjennom hele vinteren.

Gresskaret kan brukes til mer enn skummel halloween-pynt. Gresskar er aller best varmebehandlet. Den kan kokes, syltes, stekes, dampes og wokes. Den er nydelig i supper, i pureer og i bakverk. Syltet gresskar er nydelig til kjøtt og fiskeretter. Gresskaret deles og skrelles, og det svampaktige vevet og kjernene i midten fjernes. Kjernene skylles og ristes i ovn med litt olje og salt. Når de er ferdig ristet kan du spise dem som hjemmelaget snacks og bruke de som topping på dine salater og supper.

Del gresskarkjøttet i terninger og gratiner dem i ovnen til de er møre

Dette trenger du for å lage melkefri smoothie med gresskar:

  • 1 banan
  • 2 dl frosne, ovnsbakte gresskarbiter
  • 2-2,5 dl Mylk havre (eller annen plantedrikk)
  • 2 dl isbiter
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl Yokos vanilje
  • 2 ss lønnesirup
  • Krydder: 1,5 ts kanel+1/4 ts muskatnøtt+1/4 ts malt ingefær+1/8 ts malt nellik
  • Topping: Et dryss gurkemeie

Slik lager du laktosefri smoothie med gresskar:

  1. Ha alle ingrediensene i en blender og kjør blenderen til du har en jevn og fin smoothie.
  2. Hell smoothien over i to høye glass og topp med et dryss gurkemeie

Prøv også disse kjempegode oppskriftene: