Melkefri smoothie med gresskar skaper stemning gjennom hele høsten og vinteren og ikke bare til Halloween. Det gjør du enkelt ved å hule ut gresskaret og kutte kjøttet opp i passe store terninger. La disse ovnsbakes møre og frys dem ned i 2 dl-porsjoner. Da har du gresskarbiter til nydelig og næringsrik smoothie gjennom hele vinteren.
Gresskaret kan brukes til mer enn skummel halloween-
Dette trenger du for å lage melkefri smoothie med gresskar:
- 1 banan
- 2 dl frosne, ovnsbakte gresskarbiter
- 2-2,5 dl Mylk havre (eller annen plantedrikk)
- 2 dl isbiter
- 1 dl havregryn
- 1 dl Yokos vanilje
- 2 ss lønnesirup
- Krydder: 1,5 ts kanel+1/4 ts muskatnøtt+1/4 ts malt ingefær+1/8 ts malt nellik
- Topping: Et dryss gurkemeie
Slik lager du laktosefri smoothie med gresskar:
- Ha alle ingrediensene i en blender og kjør blenderen til du har en jevn og fin smoothie.
- Hell smoothien over i to høye glass og topp med et dryss gurkemeie
Prøv også disse kjempegode oppskriftene:
- Melkefri chiapudding med matcha
- Hjemmelaget granola med sjokolade – sprø, glutenfri og med masse smak
- Smoothiebowl uten melk med spinat og ristede nøtter