Melkefri labneh med pesto og pitabrød

Melkefri labneh
Labneh er en slags «ferskost» laget av yoghurt, som er mye brukt i Midt-Østen. Den har en tykk konsistens, og er super som pålegg.

Melkefri labneh er nydelig på et stykke brød med agurk og svart pepper. Eller prøv den med tomat og og timian eller za’atar. Vår laktosefrie Labneh er dessuten nydelig som dip, toppet med olivenolje og krydder.

Labneh en slags «ferskost» laget av yoghurt som er mye brukt i Midt-Østen. Den har en tykk konsistens og er super som pålegg. Labneh er ganske enkelt yoghurt som er blandet med litt salt, og så avrent i alt fra noen timer til et par-tre døgn. Lengden avhenger av hva slags konsistens en ønsker.

Ferskosten kan toppes med de urtene og krydderiene du foretrekker.

Du trenger et sileklede eller kaffefilter. Vår laktosefri Yokos Naturell trenger 12-24 timer på avrenning slik at den får en tykk og deilig konsistens.

Tips:
Ostemassen kan også rulles til små boller før servering, og eventuelt legges over i et glass med olivenolje for videre oppbevaring.

Prøv også:

Melkefri tzatziki dip

Dette trenger du får å lage melkefri Labneh:

Slik lager du melkefri Labneh:

  1. Tøm Yokos Naturell i et kaffefilter eller kjøkkenhåndkle med en bolle under og la det renne av seg i et kjøleskap over natten
  2. Pesto: Blend sammen persille, valnøtter, olivenolje, sitronsaft og salt i en blender/foodprosessor
  3. Legg tomatene på en grillrist, dryss over litt olivenolje og grill forsiktig i ca. 5 minutter. Du kan også bake dem i ovnen på grillfunksjon på 180 grader i ca. 5 minutter
  4. Legg labneh på en tallerken og topp den med litt pesto og hakkede valnøtter. Servers med nystekt pitabrød