Melkefri kakao uten sukker

Melkefri kakao uten sukker
Prøv en varm kakao uten melk og sukker når du har lyst på noe sunt og godt

Melkefri kakao uten sukker er perfekt når du har lyst til å kose deg med noe sunt og godt. Oppskriften er uten kumelk og passer dermed for de som enten ikke tåler kumelk eller for de som av ulike årsaker ikke drikker kumelk. Kryddersmaken fra kanel og sødmen fra dadlene og kokosmelken gir en fantastisk smakskombinasjon. Denne oppskriften bør absolutt prøves om du har lyst på en litt smartere kakao.

Oppskriften er naturlig fri for gluten, men om du bruker Mylk havremandel istedenfor kokosmelk må du være obs på at spor av gluten kan forekomme.

Denne oppskriften på melkefri kakao uten sukker er for to personer. Det går fint an å nyte drikken kald med isbiter eller varme opp resten på nytt om du ikke drikker opp alt.

Dette trenger du for å lage melkefri sjokolade med kanel og dadler:

  • 4 dl økologisk Mylk havremandel (eller kokosmelk)
  • 2 ss kakaopulver
  • 1 ts malt kanel (Ceylonkanel)
  • 2 myke dadler uten stein

Slik lager du laktosefri kakao med kanel og dadler

  1. Ha kokosmelk, kakaopulver og kanel i en kjele
  2. Varm opp til blandingen er varm, men ikke kokende
  3. Ha i dadlene og kjør kakaoen sammen med en stavmikser

Tips: Dryss gjerne over litt ekstra kakao og kanel før servering. Det løfter smaken enda mer.

Prøv også disse melkefri oppskriftene:

Melkefri kaffe mocca

Melkefri kaffe latte med smak av lakris

Verdens beste pannekaker uten melk og gluten

Chiapudding med sjokoladesmak

 

Nyt den varme sjokoladen hjemme eller tøm den på en oppvarmet termos og ta med på tur. Ekstra godt blir det om du topper kakaoen med pisket krem eller vaniljeis om du tåler melk. Og har du ikke kakaopulver er det mange som smelter mørk sjokolade og sper på med valgfri varm væske. Uansett hva du velger så smaker det jo bare fantastisk godt med varm sjokolade – med eller uten krem og is.