Melkefri jordbærmousse

Melkefri jordbærmousse

Melkefri jordbærmousse er en smaksrik dessert for store og små. Dette er en luftig jordbærmousse som smelter på tungen. På samme måte som beskrevet her kan du lage en enkel mousse av andre typer bær hvis du ønsker det. Her er det bare fantasien som setter grensen.

Dette er en utrolig frisk og god dessert. Ved siden av å smake godt, kan den bli utrolig dekorativ med enkel grep. Istedenfor å server den i en dessertskål, kan du servere den i porsjonsglass og pynte er den med krem og ferske jordbær eller med revet herlig mørk sjokolade.

Dette trenger du for å lage en nydelig, luftig jordbærmousse uten melk:

 • 200g øko jordbær
 • 3 ss agave/Cocosasirup
 • 1 ss sitronsaft
 • 2 gelatinplater
 • 1 dl Mylk havre
 • 1,5 dl aquafaba (kikertlake)

Slik lager du melkefri jorbærmousse:

 1. Kjør bær, søtning og sitronsaft til en jevn pure med stavmikser.
 2. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann, eller rør gelatinpulver ut i vann så det får svelle (du bruker 1 ss vann per teskje gelatin).
 3. Varm opp Mylken i en liten kasserolle, klem vannet av gelatinplatene og rør dem eller det svellede gelatinpulveret inn i Mylken så gelatinen løser seg opp.
 4. Trekk kasserollen av varmen, rør inn jordbærpureen og smak til med litt mer sødme om nødvendig. Stivpisk kikertlaken og vend den inn.
 5. Ha moussen over i passende glass, sett på lokk og la stivne i kjøleskap i minst 4 timer.
 6. Pynt med biter av jordbær og nyt!

Prøv også disse oppskriftene:

 

Berit™ Mylk Havre

I denne oppskriften har vi brukt Mylk havredrikk. Den er laget på 100 prosent nordisk havre og fjellvann. Mylk havre inneholder mer havre enn de fleste andre øvrige havredrikker, og er uten tilsetningsstoffer. Mylk havre er er ikke tilsatt salt eller søtning, men får sin naturlige søtsmak fra havre. Mylk kan inntas som kald- eller varm drikke som laktosefri sjokolademelk, men passer også perfekt til grøt, granola, i kaker, i sunn pannekakerøre, til baking og matlaging.