To skjeer med chiafrø har et kalsiuminnhold som tilsvarer flere glass melk, mer omega-3 enn laksefilet og 30 prosent flere antioksidanter enn blåbær.
De små superfrøene kan brukes til mye mer enn spirer. Mange bruker chiafrø som en kald grøt, som egner seg godt som frokost. Du lar bare chiafrøene trekke i kald melk i minimum 20 minutter (eller over natta) i kjøleskapet, og så spiser du grøten eller chiapuddingen med frisk frukt.
Du kan også tilsette chiafrø i hjemmebakte rundstykker og brød, i kaker eller pannekaker, i smoothie eller du kan bruke dem som topping på Yokos vanilje, pasta eller salat.
Dette trenger du for å lage melkefri is med mango, chia og gurkemeie:
- ½ mango
- 1 ts gurkemeie
- 2 dl Mylk havremandel eller Mylk havre
- 3 ss chiafrø
Slik gjør du for å lage melkefri is med mango, chia og gurkemeie:
- Rør chiafrøene inn i den plantebaserte drikken og la det svelle i minst 15-20 minutter.
- Rens mangoen og kjør halvparten til puré med en stavmikser.
- Rør gurkemeien inn i mangopureen.
- Ha mangopureen og chiapuddingen i ispinneformen slik at disse blir to adskilte lag, eller du kan røre det sammen til en mangochiarøre. Sett formen i fryseboksen til ispinnene fryser. Det tar omkring 4 timer.
Prøv også disse oppskriftene når du har lyst på noe godt: