Melkefri chiagrøt med Yokos vanilje, granola og frukt

Melkefri chiapudding

Melkefri chiagrøt med Yokos vanilje, granola og frukt må bare prøves! Denne grøten lager seg selv i kjøleskapet over natten. Det er enkelt å lage et mettende måltid til mange, og egner seg til fint til servering på cuper og arrangementer. Husk at grøten skal stå kaldt over natten eller minst 6 timer

Kan en frokost smake bedre enn dette? Hjemmelaget chiapudding, eller chiagrøt, er både enkelt og mettende. Dessuten er chiafrø svært næringsrike og blir en deilig frokost eller sunn dessert som faller i smak hos de aller fleste.

Dette trenger du for å lage melkefri chiagrøt med Yokos vanilje, granola og frukt:

  • 2.5 dl kokosmelk
  • 2 ss chiafrø
  • 1 ss raw agave sirup/honning, flytende
  • 1/8 ts vaniljefrø (evt. vaniljesukker)
  • 1 dl frosne blåbær
  • 1 banan, i skiver
  • 1 dl Berit™ vegansk granola med urkorn
  • 1 dl Yokos naturell/vanilje
  • 1 kiwi, i biter
  • 1 skive ananas, i biter

Slik lager du chiagrøt uten melk:

  1. Rør sammen kokosmelk, chiafrø, agave sirup/honning og vaniljefrø til chiapudding i en skål. Sett denne kaldt i kjøleskapet over natten.
  2. Neste morgen skiver du opp banan, skreller kiwi og ananas og del dem i passe biter. Resten av ananasen deler du opp i småbiter og lagrer i et tett glass i kjøleskapet til senere bruk.
  3. Finn frem 2 passende glass med tette lokk.
  4. Fyll chiapuddingen nederst i glasset, så frosne blåbær.
  5. Legg bananskivene rundt kanten på glasset og flyll granolaen i midten.
  6. Ha Yokos (eller gresk yoghurt) i ett fint lag oppå granolaen og topp det hele med kiwi og ananas. Sett på lokket og oppbevar lunsjglasset i kjøleskapet til du sender det med på skole og jobb. Send med en lang skje, slik at alle lagene kan nytes sammen. Bon appetitt!

Så start dagen med en denne nydelige grøten proppfull av næringsstoffer. Og husk! Den lages kvelden før og er spiseklar når du er klar for frokost neste dag.