Melkefri bananpannekaker

Melkefri bananpannekake med Mylk

Her får du oppskriften på melkefri pannekaker som er aldeles nydelig både på smak og konsistens. Server dem med det tilbehøret du har lyst på. Vi anbefaler dem med blåbær, mango, revet kokos og Yokos naturell.

Mylk er laget på havre som i utgangspunktet er glutenfri, men spor av gluten kan forekomme.

Dette trenger du for å lage melkefri pannekaker:

  • 2 modne øko bananer
  • 2 dl Mylk havremandel
  • ½ dl kokosmel
  • 1 ½ dl havregryn, glutenfrie
  • 1 ts bakepulver
  • 2 egg* (se vegan tips under)
  • 1 klype havsalt
  • Smøremyk/kokosfett til steking

Slik lager du laktosefri bananpannekaker:

  1. Bland alle ingrediensene i en blender. Er du veganer eller ikke tåler egg, så bytt ut hvert egg med 1 ss kvernede linfrø rørt ut i 2 ss vann.
  2. Stek små pannekaker.
  3. Server med en skje Yokos naturel, litt revet kokos, evt. biter av mørk sjokolade, friske eller rørte blåbær, skivet banan, biter av mango og en ørliten skje uraffinert søtt (eks. bringebærhonning, øko lønnesirup ) om du vil.

TIPS: *ønsker du ikke egg, kan de byttes ut med 2 ss kvernede linfrø rørt ut i 4 ss vann