Hva er forskjellen på plantedrikk og kumelk?

Plantedrikk eller kumelk?

Hva er forskjellen på plantedrikk og kumelk? For oss blir det å sammenlikne plantedrikk og kumelk som å sammenlikne råvarer som mandler og havre med morsmelka til en kalv. Det gir ingen mening. Verken mandler eller havre kommer med vekstfaktorer og hormoner som får kalven til å vokse til ei ku. Hvis det er fiber, gode fettsyrer, antioksidanter, enzymer, vitaminer og mineraler fra planteriket du ønsker, så velger du plantedrikk av havre og mandel.

Berit™ Mylk havre og mandel er en usøtet havre- og mandeldrikk laget av fjellvann, mandler og 100 prosent nordisk havre. Mylk mandeldrikk med havre er laktosefri og et plantebasert alternativ til melk. Produktet inneholder mer havre og mandler enn tilsvarende drikker.

Så hva er forskjellen på plantedrikk og kumelk?

Plantedrikk skal slett ikke erstatte kumelken ernæringsmessig. Selv om vår usøtede Mylk havre bidrar med like mye kalsium og D-vitamin som kumelk, skal den slett ikke erstatte melkens innhold av kumelkprotein, B12 eller jod. I et plantebasert kosthold finnes det langt bedre kilder til både protein, B12 og jod. Plantedrikken skal først og fremst smake godt, erstatte kumelkas bruksområder på kjøkkenet og bidra med nyttige byggeklosser til kroppen.

I Helsedirektoratets nasjonale faglige retningslinje for mat og drikke i barnehage og skole, anbefales det beriket soyamelk og havredrikk for barn>1 år hvis man ønsker en erstatning for kumelk.

https://www.helsedirektoratet.no/retningslinjer/mat-og-maltider-i-barnehagen

Vi mener man bør styre unna soya (som ikke er fermentert) og heller velge plantedrikk med byggeklosser fra for eksempel havre, mandel og kokos. Vi mener man bør velge en plantedrikk rik på smak med kort innholdsfortegnelse, uten unødvendige, kunstige tilsetninger. Suppler et plantebasert kosthold med høykvalitets, kosttilskudd for nok B12, jod og D-vitamin slik Helsedirektoratet anbefaler.

https://helsenorge.no/kosthold-og-ernaring/vegetarisk-kosthold/pass-pa-naringsstoffer-vegetar

Plantedrikk fra Berit™ både  smaker godt og gjør godt – enten du er altetende, vegetarianer eller veganer.

Heter det havremelk eller havredrikk?

Selv om mange vil kaller det havremelk, så er ikke dette lov å kalle noe melk som ikke kommer fra pattedyr, derfor heter vår variant Mylk. Plantebaserte alternativer til melk laget av havre, går dermed under benevnelsen havredrikk.

Mylk havredrikk er laget på 100 prosent nordisk havre og fjellvann. Mylk havre inneholder mer havre enn de fleste andre øvrige havredrikker, og er uten tilsetningsstoffer.

Prøv alternativt Mylk havre & mandel eller Mylk sjokolade. Alle Mylk-produktene kan brukes av deg som har laktoseintoleranse eller melkeallergi.