Hjemmelaget pitabrød med vegan hummus og grillede grønnsaker

Hjemmelaget pitabrød med vegan hummus og grillede grønnsaker
Nyt et nydelig vegansk måltid rett fra grillen. Hjemmelaget pitabrød med hummus og grillede grønnsaker smaker fantastisk alene eller som tilbehør til grillet kjøtt eller fisk.

Hjemmelaget pitabrød med vegan hummus og grillede grønnsaker er den perfekte sommermaten. Du kan nyte retten alene slik den er eller du kan ha den som tilbehør til grillet kjøtt eller fisk.

Prøv også:

Dette trenger du for å lage hjemmelaget pitabrød med vegan hummus og grillede grønnsaker

  • 1 lite beger (125g) Yokos naturell plantebasert yoghurt
  • 125g vann
  • 8g rørsukker
  • 8g tørrgjær
  • 305g dala landhvete (urkorn)
  • 4g havsalt

 

  • 1 lite beger (125g) Yokos naturell plantebasert yoghurt
  • 4,5 dl kokte hvite bønner
  • 1 ts tahini
  • 1 ts sitronsaft
  • 1/2 løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ts olivenolje
  • havsalt

 

  • 6 vårløk
  • 2 squash
  • cherrytomater
  • 12 asparges
  • 1 sitron

Slik lager du hjemmelaget pitabrød med vegan hummus og grillede grønnsaker:

  1. Pitabrød: Bland Yokos, vann, sukker og tørrgjær og varm det opp til ca. 32-38 grader.
  2. Bland dette med melet og saltet i en kjøkkenmaskin. Miks i ca. 4 minutter på medium fart.
  3. Dekk til og sett bollen til hvile i ca. 30 minutter
  4. Del deigen i 6 like deigemner og la de etterheve i 30 minutter.
  5. Spre litt olivenolje på et brett og klem/klapp forsiktig deigemnene til en faltere, oval form
  6. Grill pitabrødene direkte på grillen i ca. 2 minutter på hver side. Du kan også bruke en stekepanne og steke deigemnene på sterk varme, ca. 1-2 minutter på hver side.

Hummus: Ha bønner, Yokos, finhakket løk og hvitløk, sitronsaft, olivenolje og tahini i en foodprosessor. Miks godt og smak til med salt.

Grillede grønnsaker: Grill grønnsakene på grillen; hele vårløk, squash i 0.5 cm tykke skiver, hele asparges, cherrytomater på en rist og dryss over olivenolje og saften fra en halv sitron.

Spre den deilige bønnehummusen på de nystekte pitabrødene, og legg på ønskede grillede grønnsaker. Dryss litt sitronsaft på toppen og nyt!