Fyldig og kjempegod sjokoladekrem – vegan og glutenfri

Fyldig og kjempegod sjokoladekrem vegan, glutenfri Omstart30

Fyldig og kjempegod sjokoladekrem – vegan og glutenfri 

Man burde bruke enhver anledning til å feire litt, så også Valentines. Valentines kan være en dag hvor man kan sette litt ekstra pris på en kjæreste, en samboer og ektemann, men også barn, naboer, venner og kjente man verdsetter høyt. Lag en stor porsjon sjokoladekrem og inviter til kaffekos du også.

Dette trenger du for å lage fyldig og kjempegod sjokoladekrem:

  • 1 moden avokado
  • 2 modne bananer, i skiver
  • 25g kakaopulver (gjerne rå, øko kakao)
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 2 ss rå honning/rå agave/lønnesirup
  • ½ ts havsalt
  • Topping: 72% Mandel med quinoa og havsalt (fås på helsekost og apotek)

Slik lager du verdens beste sjokoladekrem:

  1. Ha alt av ingredienser i en liten bakebolle. Kjør sammen på full hastighet med en håndmikser eller stavmikser til du har en jevn sjokoladekrem.
  2. Ha sjokoladekremen i små dessertskåler, og sett dem i kjøleskapet i minst en time før servering.
  3. Topp med litt hakket mørk sjokolade – bon appetitt!

Prøv også disse nydelige oppskriftene når du får lyst på noe godt:

Prøv Berit sjokolade til kaffen eller når du får lyst på noe godt

72 % kakao med mandler, quinoa og havsalt er en mørk sjokolade med små biter av mandler og quinoacrisp, toppet med et dryss av havsalt som gir en god og balansert smak. Sjokoladen er kun søtet med kokosblomstsukker.