Fløyelsmyk pannacotta – melkefri og vegan

Made By Berit Nordstrand

Fløyelsmyk pannacotta – melkefri og vegan

Pannakotta er en italiensk dessertklassiker av fløte. Bytter du ut kremfløten med «Berit» plantebasert drikke MYLK så kan du få en melkefri, vegan variant. Prøv melkefri vegan MYLK pannakotta med nydelig karamellsaus og krønsj av hjemmelaget mandelkrokan.

TIPS: Har du ikke Johannesbrødkjernemel fra helsekosten, så kan du bruke gelatin til å tykne pannakottaen din med, men da blir ikke desserten vegan.

MELKEFRI KARAMEL SAUS:

Ha ingrediensene i en kasserolle og varm under omrøring til blandingen koker. Slå varmen litt ned og la sausen småputre i 5-7 minutter, slik at den karamelliseres. Fordel så sausen i to porsjonsformer og hell litt på formene så sausen dekker hele bunnen. Sett formene i fryseboksen mens du lager pannakottaen.

For å lage melkefri vegan pannakotta trenger du:

  • 3 dl MYLK havremandel
  • 2 ts Johannesbrødkjernemel
  • 2 ss øko lønnesirup / 2 ss Agave
  • 1 vaniljestang /1/2 ts vaniljefrø/1 ts vaniljeekstrakt

Rør sammen MYLK og Johannesbrødkjernemel i en kasserolle til en klumpfri røre. Pisk så inn resten av ingrediensene. Sett kasserollen på platen og varm under omrøring til kokepunktet. Slå varmen og rør til den tykner.

Ta formene ut av fryseboksen. Hell pannacottarøren over karamellsausen i de kalde formene. Sett så formene i kjøleskapet i 3-4 timer, så smakene får sette seg.

Mandelkrokan:

  • 2 ss kokosblomstsukker
  • ½ dl mandler, hakkede
  • ½ ts kanel

Ha kokosblomstsukker, hakkede mandler og kanel i en stekepanne på moderat temperatur og rør til sukkeret smelter omkring mandlene. Avkjøl.

Server din melkefri vegan pannakotta med biter av mandelkrokan og litt frukt og bær for eksempel physalis eller pasjonsfrukt, og nyt.