Laktosefri kakao med chili

Prøv en varmende melkefri kakao med chili med “Berit” Mylk når du har lyst på noe godt å drikke. Denne laktosefri chilikakaoen kommer med nydelige smaker fra både mandel, havre, kakao, vanilje og krydder. Den lages i foodprosessoren på 1-2-3 og kan like godt nytes kald som varm.

Dette trenger du for å lage melkefri kakao med chili:

  • 2,5 dl MYLK havremandel
  • 3 ss kakaopulver (gjerne rå kakao)
  • ½ – 1 ss kokossirup/lønnesirup/agavesirup
  • ¼ ts kanel (gjerne Ceylonkanel)
  • ¼ ts havsalt
  • et krm chilipulver
  • ¼ ts kayennepepper
  • 1 myk daddel (uten stein)

 

Og slik gjør du:

  1. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor/blender og kjør på full hastighet et par minutter til kakaoen har fått jevn og fin konsistens. Kakaoen blir lunken mens maskinen kjører.
  2. Smak til med krydder så du får den passe sterk.
  3. Du kan drikke den lunken eller varme den forsiktig opp mot 42-49 g C,- i allefall ikke varmere enn 70gC om du vil beholde det meste av gode smaker og plantestoffer.