Plantebasert agurk- og avokadosuppe med dill

Plantebasert agusk- og avokadosuppe

Plantebasert agurk- og avokadosuppe med dill er retten for deg som har lyst på noe kjapt, sunt og enkelt å spise. Den tar 2 minutter å lage om du har en blender tilgjengelig.

Suppen kan du nyte som en rett i seg selv. Da holder denne oppskriften til 4 personer. Alternativt kan du nyte den som forrett om du venter gjester. Da kan du fint fordele suppen i 8 mindre skåler.

Denne oppskriften tar 2 minutter å lage. Enklere kan det ikke bli. Ha alle ingrediensene i en blender og vipps så har du suppe. Lag den på kvelden og la smakene utvikle seg mens suppen står i kjøleskapet over natten, eller minst 2-3 timer før gjestene kommer.

Dette trenger du for å lage plantebasert agurk- og avokadosuppe med dill:

  • 1 dl grønnsaksbuljong
  • 2 store agurker, renset og skåret i biter
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 beger Yokos naturell (evt. mer kokosmelk)
  • ½ middels avokado
  • 1 sjalottløk
  • 3 ss frisk dill, finhakket
  • 2 ss limesaft
  • 2 ts spisskummen, kvernet
  • 1 ts havsalt
  • sort kvernet pepper/cayennepepper etter smak

Garnityr: Dander skålene med skivet agurk og litt frisk dill. Topp gjerne suppen med sprø, ristede gresskarkjerner.

Slik lager du plantebasert agurk- og avokadosuppe med dill:

  1. Vask agurkene.
  2. Skrell dem og del dem i 4 biter.
  3. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor eller blender og kjør til jevn suppe på 2 minutter.
  4. Smak til med havsalt og pepper og sett kjølig i 2-3 timer så smakene får sette seg.
  5. Hell suppen over i skåler eller shotglass som forrett til middagen.

Prøv også disse plantebaserte nytelsene: