Plantebasert agurk- og avokadosuppe med dill er retten for deg som har lyst på noe kjapt, sunt og enkelt å spise. Den tar 2 minutter å lage om du har en blender tilgjengelig.
Suppen kan du nyte som en rett i seg selv. Da holder denne oppskriften til 4 personer. Alternativt kan du nyte den som forrett om du venter gjester. Da kan du fint fordele suppen i 8 mindre skåler.
Denne oppskriften tar 2 minutter å lage. Enklere kan det ikke bli. Ha alle ingrediensene i en blender og vipps så har du suppe. Lag den på kvelden og la smakene utvikle seg mens suppen står i kjøleskapet over natten, eller minst 2-3 timer før gjestene kommer.
Dette trenger du for å lage plantebasert agurk- og avokadosuppe med dill:
- 1 dl grønnsaksbuljong
- 2 store agurker, renset og skåret i biter
- 2 dl kokosmelk
- 1 beger Yokos naturell (evt. mer kokosmelk)
- ½ middels avokado
- 1 sjalottløk
- 3 ss frisk dill, finhakket
- 2 ss limesaft
- 2 ts spisskummen, kvernet
- 1 ts havsalt
- sort kvernet pepper/cayennepepper etter smak
Garnityr: Dander skålene med skivet agurk og litt frisk dill. Topp gjerne suppen med sprø, ristede gresskarkjerner.
Slik lager du plantebasert agurk- og avokadosuppe med dill:
- Vask agurkene.
- Skrell dem og del dem i 4 biter.
- Ha alle ingrediensene i en foodprosessor eller blender og kjør til jevn suppe på 2 minutter.
- Smak til med havsalt og pepper og sett kjølig i 2-3 timer så smakene får sette seg.
- Hell suppen over i skåler eller shotglass som forrett til middagen.
Prøv også disse plantebaserte nytelsene: