Melkefri chiapudding med matcha

Melkefri chiapudding med matcha

Melkefri chiapudding med matcha er et nydelig mellommåltid som fortoner seg som dessert samtidig som den gjør kroppen godt. Prøv vår nydelige melkefri chiapudding med matchapulver og øk næringsverdien betraktelig. Matchapulver er betydelig rikere på antioksidanter og klorofyll enn andre former for grønn te. Liker du ikke smaken av matcha som drikke? Prøv chia i chiapudding da vel. Det smaker helt fantastisk!

Hva er matcha?

Matcha er den sunne, koffeinholdige tradisjonsdrikken «alle» skal ha. Matcha er en intenst grønn te fra Japan, som har blitt brukt av munker innen zenbuddhismen i over 800 år. I dag serveres teen gjerne under rolige tradisjonelle teseremonier som kalles cha-no-yu, som av mange ses på som en del av oppdragelsen.
Matcha er en Japansk grønn te som blir malt om til pulver dvs at tebladene blir dampet,tørket og deretter malt opp til et veldig fint pulver. Dette pulveret løser seg opp i vann og man drikker hele bladet. I vanlig te derimot ligger bladene bare i varmt vann og lager et avkok som man drikker.

Matcha er rik på blant annet antioksidanter og naturlig koffein.

Dette trenger du til 2 porsjoner melkefri chiapudding med matcha:

  • 3 dl Mylk Havremandel
  • 6 ss chiafrø
  • 1 ts matchapulver
  • ½ ts vaniljeekstrakt
  • 1 ss lønnesirup

Slik lager du vår plantebaserte chiapudding uten melk:

Rør sammen alle ingrediensene i en bolle og la blandingen svelle i 15-20 minutter, mens du rører av og til. Serveres i egnede serveringsglass og toppes med Yokos vanilje, granola og bær.

Topp det hele med Yokos vanilje, granola og bringebær – frosne eller friske bær i sesong, og nyt.

Prøv også disse oppskriftene: