Glutenfrie pannekaker uten melk er en soleklar pannekakefavoritt. I oppskriften er det brukt Mylk og kokoskrem og pannekakene smaker bare helt himmelsk! De er særdeles rike på kostfiber og er dermed supre pannekaker for både gane og kropp. Vil du ha dem uten spor av gluten, bytter du bare ut Mylk med vann og spelt med en glutenfri melblanding. Med vår pannekakeoppskrift kan alle få kose seg.
Kjøp ferdig mørk glutenfri melblanding eller bland selv –
for eksempel bokhvetemel, quinoamel og teff.
Gode bakterier i tarmen elsker både fiber og resistent stivelse. I Norge slår vi sammen disse to kategoriene og kaller dem kostfiber. Potetmel er slik resistent stivelse eller kostfiber. Når du gir gode tarmbakterier kostfiber, fermenterer de fiberen til kortkjedet fett (SCFA). Slik kan fiber magre grønnsaker på tallerkenen faktisk bidra med godt fett til kroppen.
Dette trenger du for å lage glutenfrie pannekaker uten melk:
- 8 dl Mylk havre/havremandel (eller vann)
- 1 dl kokoskrem (det faste laget øverst i en kjøleskapskald boks kokosmelk)
- 6 ss potetmel
- 2 ts fiberhusk
- 2 ts vaniljeekstrakt (evt. kardemomme?)
- ½ ts havsalt
- 200g øko finmalt spelt (glutenfri melblanding)
- 2 ss Smøremyk til stekefett
- Topping: Dessertpannekake med nøttesmør Yokos, skivet banan, bær og sitronzest, eller nyt den som en middagspannekake med pesto, rukkolasalat, avokado og vårløk
Slik lager du pannekaker uten melk og gluten:
- Pisk sammen Mylk og kokoskrem i en bolle. Rør sammen de tørre ingrediensene. Pisk så de tørre ingrediensene inn i væsken. La røren svelle i 10 minutter. Det er viktig at røren får sette seg, slik at pannekakene henger godt sammen.
- Smelt stekefett i en stekepanne og varm den til middels temperatur. Stek små pannekaker, som du snur når overflaten har stivnet helt. Det er viktig med tålmodighet når du steker disse. De må få stivne godt før du snur dem. Derfor må ikke varmen være for høy.