Hjemmelaget melkefri sjokolade med revet appelsin, chili og tørkede bær er bare knallgodt! I tillegg er den enkel å lage og du kan i prinsippet toppe og smaksette den etter egne smakspreferanser.
Mørk sjokolade kan telle som en grønnsak ved å tilføre deg flere typer plantestoffer. I din jakt på grønnsaksfarger er det flott at noen få biter mørk sjokolade også kan bidra.
Synes du mørk sjokolade 86% smaker bittert? Da kan du heller tenke på at slik sjokolade er medisin for kroppen. Det er den kraftige antioksidanten epicatechin som smaker mest bittert, og epicatechin har kraftigst helseeffekt.
Dette trenger du for å lage hjemmelaget melkefri sjokolade med revet appelsin, chili og tørkede bær:
- 2 plater Berit™ melkefri mørk sjokolade 80% kakao
- zest/strimlet skall av 1 økologisk sitron
- ristede gresskarkjerner/mandler og havsalt
- frysetørrede bær
- revet kokos
- lakrispulver
- Berit™ Urkorn granola puffet quinoa
Slik lager du deilig hjemmelaget melkefri sjokolade:
- Legg sjokoladeplatene på en stekeplate kledd med bakepapir
- Sett stekeplaten inn i ovnen på 50gC med døren åpen
- Når du ser platene såvidt begynner å smelte, så tar du dem ut og strør på ønsket topping som vist på bildet
Prøv også disse favorittoppskriftene: