Russisk rødbetesalat med melkefri hvitløksdressing

Russisk rødbetesalat med melkefri hvitløksdressing

Russisk rødbetesalat med melkefri hvitløksdressing er en soleklar sommerfavoritt! Nyt knasende sprø grønnsaker i hele regnbuens farger.

Russisk rødbetesalat med plantebasert hvitløksdressing og potetkrønsj lages tradisjonelt med majones. Her får du oppskriften på en enkel og plantebasert variant med hvitløksdressing laget med Yokos naturell plantebasert yoghurt. Dander salaten med hver ingrediens samlet rundt en skål med dressing, så får alle forsyne seg av ingredienser de selv liker best.

Dette trenger du for å lage Russisk rødbetesalat med melkefri hvitløksdressing:

  • 1/4 liten rødkål (100g)
  • 1 middels stor rødbete (100g)
  • 2 små gulrøtter (100g)
  • 2 dl frosne grønne erter
  • 3 små poteter, revet
  • ½ rødløk, hakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1,2 dl Yokos naturell (ett lite beger)
  • 1 ss sitronsaft
  • havsalt og pepper etter smak
  • Smøremyk Rapskokos eller flytende Rapskokos (fås på REMA) til steking

Slik lager du russisk rødbetesalat med plantebasert hvitløksdressing:

  1. Surr revet rå potet i flere omganger en stekepanne på middels temperatur til potetraspet er gyldent og sprøtt. Krydre med litt havsalt og sort, kvernet pepper. Ha potetraspet på et kjøkkenpapir på en rist etter hvert som du steker, så potetraspet blir sprøtt. Vær tålmodig, poteten skal gi krønsj i salaten, så bruk den tiden det tar.
  2. Bland hvitløk, Yokos naturel, sitronsaft, havsalt og sort kvernet pepper til dressing. Ha dressingen i en liten skål og sett den midt i salatskålen.
  3. Dander så alt av salatingredienser i separate områder rundt dressingskålen.
  4. Sett salaten kaldt til den skal serveres.

 

TIPS: salatrester rører du bare sammen med dressingen og bruker som påleggssalat på f.eks. Økologisk Frøkrisp med urkorn

 

Prøv også disse oppskriftene: